Sitemap for www.gh-akupunktur.dk Sundhedshuset GH
Sundhedshuset GH

Skulderskade


Den 5.december 2014 var jeg så uheldig at blive sparket på underarmen af min hest, hvilket resulterede i en brækket arm. Lægerne på skadestuen mente at det var et forholdsvis ukompliceret brud og de mente at 14 dage i skinne op til skulderen og 14 dage med ny skinne til albuen måtte være løsningen. Røntgenbillederne viste dog noget helt andet. Da jeg kom til kontrol første gang den 19. december 2014 var den allerede vokset skævt sammen, men vinklen lå indenfor det tilladelige 9 grader. Så jeg fik ny skinne på til albuen og skulle så komme igen den 5. januar 2015, hvor vinklen nu var på hele 16 grader. Derfor skulle jeg allerede næste dag indstilles til en operation. Operationen gik som planlagt jeg fik skruer og plade i og så skulle jeg gå med gips i de næste 4 uger helt op tilskulderen. 


Den 5. februar 2015 fik jeg så endelig gipsen af og det viste sig at være en meget øm, vissen arm, uden kræfter eller bevægelighed – i hverken skulder- albue- ellerhåndled og med stort dybt grimt ar, der kom frem. 


Den 17. februar 2015 skulle jeg udredes ved terapien for at finde ud af hvilken behandling og genoptræning jeg skulle tilbydes. Det blev ergoterapi og der var jeg første gang den 26. februar 2015. Her lavede ergoterapeuten en test på hvor meget jeg kunne eller rettere sagt, hvor meget jeg ikke kunne. Vi arbejdede allerede fra starten meget med min skulder, da det viste sig, at det var her, det største problem lå. Den var simpelthen fuldstændig låst fast og uden nogen form for bevægelighed, især rotationen havde jeg meget svært ved. Jeg var meget hævet og havde konstant ondt, havde svært ved at finde en sovestilling uden at det gjorde ondt. Mange dagligdags gøremål kunne jeg simpelthen slet ikke, skifte gear når jeg kørte bil, vaske eller sætte mit hår, tage jakke og trøjer af og på og mange praktiske ting i køkkenet m.v. 


Ergoterapeuten satte alt ind - også nåle samt masse af øvelser, som jeg skulle lave derhjemme. Jeg fik også mere og mere bevægelighed efter hver behandling, men slet ikke noget der lignede fuld bevægelighed og jeg var fortsat meget spændt, øm og hævet, til trods for at ergoterapeuten både anvendte manipulation, akupunktur og øvelser. 


Faktisk var jeg på et tidspunkt på vej til at opgive og kontakte min læge for at få dem til at undersøge om min skulder også havde taget skade efter sparket. Ergoterapeuten mente dog stadigvæk, at årsagen til den manglende bevægelighed helt sikkert skyldtes at skulderen havde været immobil i hele 8 uger.


Den 11. marts 2015 tog jeg kontakt til akupunktør Gert Heinsen, Bramming og fik sideløbende også behandlinger der en til to gange om ugen, hvilket skulle vise sig at blive aldeles afgørende for slutresultatet. I starten fik jeg kun akupunktur, da jeg simpelthen var alt for spændt i min muskulatur til at han kunne massere mig og han satte ind med alt hvad han havde i sin værktøjskasse og brugte alle vinkler i sin behandling. Hver gang behandlede han mig der hvor jeg var mest spændt og øm – næsten skiftevis for- og bagside, brugte ”frossenskulderpunkt”og øre akupunktur. 


Jeg var virkelig meget træt og øm efter de første mange behandlinger og jeg syntes måske heller ikke det rykkede så meget som jeg kunne ønske mig. På et tidspunkt efter ca. 4-5 behandlinger spurgte jeg ham direkte om han troede på, at det videt ville lykkes ham, at få en normal funktionsdygtig skulder ud af det. Han svarede mig meget ærligt; ”det er jeg ikke helt sikker på, men jeg vil gøre hvad jeg kan”.  


Heldigvis viste det sig, at jeg kunne gøre brug af min helbredsforsikring, som ville give mig 12 behandlinger hos en RAB registreret akupunktør, hvilket Gert heldigviser var. Så det skulle altså forsøges. Ærlig indrømmet så tror jeg ikke, at jeg havde haft helt samme tålmodighed, hvis jeg selv skulle have betalt det hele. Først efter jeg havde været der ca. 9-10 gange, begyndte der at ske virkelig store fremskridt og han kunne også begynde at massere mig, hvilket resulterede i at min skulder lige pludselig løsnede sig ved behandlingen den 5. maj 2015 – og nu kunne jeg rotere armen både ud - og indad uden smerter, men dog med en del knasende lyde fra skulderen. Ikke mindst kunne jeg fornemme, at jeg kunne løftearmen over hovedet, bag ved ryggen, ud til siden uden besvær, lave stræk- og styrkeøvelser hvor skulderen blev på plads. Herfra gik det bare stabilt fremad, hvor jeg kunne bruge armen til mere og mere.


Efter 12 ergoterapibehandlinger og 12 akupunkturbehandlinger ved Gert kunne ergoterapeuten den 18. maj 2015 konstatere, at der nærmest var fuld ud normal bevægelighed i hele min arm, både skulder-, albue- og håndled, med en styrke på 27 kg i venstre hånd og 25 kg i højre hånd, derfor kunne jeg afslutte behandlingen hos hende. Jeg har dog stadigvæken prikkende og sovende fornemmelse i lille - og ringfinger og ømhed i underarmen, nakke og skuldre. Nu kan jeg næsten alle dagligdags gøremål uden det store besvær, men jeg mangler dog stadigvæk en del styrke i forhold til det jeg kunne inden jeg brækkede armen – men det skal nok komme igen.


Jeg har besluttet mig for at fortsætte med akupunkturbehandlingerne en gang om måneden lidt endnu indtil resten af spændingerne i armen, nakke og skuldre har fortaget sig 


Jeg kan kun give Gert mine bedste og varmeste anbefalinger – han er meget dygtig og professionel behandler


NB.


Hvor ville jeg dog ønske at vores sundhedssystem kunne tilbyde den behandling, der har den bedste effekt for den enkelte. Det er langt billigere for samfundet, da meget hurtigere kunne genoptage mit arbejde fuldt ud. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at akupunktur og massage har været den helt rigtige behandling for mig. Tør slet ikke at tænke på, hvis ikke jeg havde haft min sundhedsforsikring, der gav mig råd til og ikke mindst mulighed for at få den rigtige behandling. 


 


 


Sundhedshuset GH • Forsythiavej 33 • 6740 Bramming • Tlf.: 3011 4455 •
Lidelser